Zwemmen met dolfijnen...
Door: joelbroks
Blijf op de hoogte en volg Joël
22 Januari 2011 | Dominicaanse Republiek, Punta Cana
We hadden dat al eens gedaan op Curacao maar dat is al weer een aantal jaren geleden.
Ik weet wel het was toen echt een hele mooie ervaring, hopen dat het vandaag dat weer werd.
Nou het weer was vanmorgen niet zo heel erg mooi, het regende zelfs toen we werden opgehaald en er was helemaal nog niet 1 blauw stukje te vinden in de lucht, gelukkig trok het na een half uur helemaal open en hadden we weer stralend weer!
Bij de Dolphin Explorer aangekomen kregen we een gouden bandje aan, ik vond dat ook wel logisch want zo veel hadden we ook wel betaald...dus...
Het was een klein dierenparkje waar je met een soortvan gids doorheen gaat naar de uiteindelijke dolfijnen.
Bij de zeehonden kun je een kus krijgen , dit wordt dan ook op de foto gezet die je aan het einde weer kunt kopen.
Als het dan bijna zover is krijg je eerst een zwemvest aan ( erg belangrijk voor mij ) daarna krijg je een video te zien van wat je allemaal ongeveer gaat doen.
De dolfijnen zitten hier op open zee, je gaat met loopbruggen naar de bassins toe, ziet er mooi uit !
We hadden een groep met 6 personen , wij met 2 en 4 russen.Dat was een mooie kleine groep, je hebt dan ook meer interactie met de dolfijnen dan wanneer je een goedkoper pakket pakt, dat zijn namelijk groepen met ongeveer 20 personen.
De dolfijnentrainer Denise, had vandaag 2 dolfijnen, Dory en Venus , tot haar beschikking.
Ieder om de beurt kan de dolfijnen aaien, kussen, op je rug vooruit geduwd worden , met 2 dolfijnen aan de vinnen vooruit getrokken worden, ze springen over je heen, echt SUPER !!
Totaal duurde het ongeveer 45 minuten, hierna kun je foto's kopen voor veel geld, maar och ja het is nog steeds vakantie, pfff..
DVD gekocht en 10 foto's, alleen jammer dat ze niet digitaal zijn...
Na een uurtje werden we weer terug gebracht naar het hotel.
Vanmiddag zijn we hier even naar Bavaro Plaza gelopen en hebben we een paar souvenirs gekocht.
Verder hebben we vandaag weer niet veel uitgevoerd, daar is het ook eigenlijk vakantie voor...
Morgen is onze laatste dag hier, dan doen we ook niet veel, alleen nog even lekker genieten van het zonnetje en de warmte.
Groetjes en tot in Nederland !
22 Januari 2011 - 23:46
Rien En Dinie.:
Is weeer een mooie week geweest .groetjes en goede reis terug .
rien dinie. -
22 Januari 2011 - 23:47
Ad En Mien:
Heel mooi,tot maandag. -
23 Januari 2011 - 00:52
Piet En Sjaan:
Hoi Joël.
Het is weer heel mooi geweest daar als jullie je koffers inpakken stop er dan meteen een beetje mooi weer in.
Een hele goede reis.
Groetjes. -
23 Januari 2011 - 09:12
Bas & Angela:
Wa Skoon!!!!
Houdoe wanne -
25 Januari 2011 - 13:42
ANS DEN OUDEN:
ZO TE ZIEN WEER EEN SUPER LEUKE VAKANTIE GEWEEST.
ZEKER WAT HET WEER BETREFT DAT DOET WONDEREN VOOR EEN MENS.
JAMMER DAT JE NU WEER DE KOU EN REGEN IN MOET, HIER HEBBEN WE NAMELIJK NIKS ANDERS.
STERKTE.
GROETJES VAN ANS -
26 Januari 2011 - 18:19
Sven En Daniëlle:
Hallo Joël en Remi,
We hebben jullie site bekeken. Erg leuk!
Helemaal geweldig om weer foto's van de Dominicaanse Republiek te zien. Roept leuke herinneringen op.. In Nederland is het veel te koud, het was een mooie vakantie.
Nou groetjes en (alvast) werkse maar weer.
Sven en Daniëlle